Immo Vermeyen - Vastgoed in Vlaanderen
Tweede hypotheek
,

Optimaal gebruikmaken van een Tweede Hypotheek

Je kocht ooit een huis voor €180.000 en loste de lening af. Stel dat je het nu voor €400.000 zou kunnen verkopen – zonder belastingen!

Maar wat als je dringend liquide middelen nodig hebt en niet wilt verkopen? Je vermogen is vastgezet in de waarde van je huis, wat enkel beschikbaar wordt bij verkoop. Op dit moment heb je financiële middelen nodig voor:

  • Rusthuisfacturen
  • Energie-efficiënte woninginvesteringen
  • Financiële steun voor je kinderen

Een oplossing kan zijn om een tweede hypotheek te overwegen: een lening met je huis als onderpand. Je kunt het geleende bedrag in termijnen of ineens ontvangen, waarbij je rente betaalt die wordt toegevoegd aan je schuld. Na jouw overlijden wordt deze schuld afgelost met de verkoop van je huis; het resterende bedrag gaat naar je kinderen.

Hoewel het in theorie aantrekkelijk klinkt, zijn banken in de praktijk terughoudend met het verstrekken van een tweede hypotheek.

In Nederland bestaat echter een vergelijkbaar financieel product genaamd de “opeethypotheek.”

Facebook
Twitter
Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen

Laatste blogs

dalende woningprijzen

De Misleiding van Dalende Woningprijzen

In de schijnbaar eenvoudige wereld van vastgoed worden we soms geconfronteerd met schijnbare tegenstrijdigheden. De recente berichtgeving over dalende woningprijzen is zo’n fenomeen dat grondig

Geen werk, geen sociale woning

Geen werk = Geen sociale woning

Vernieuwde Voorwaarden voor Sociale Woningen Deze week ondergingen de voorwaarden voor het verkrijgen van een sociale woning aanzienlijke veranderingen. Huurcontracten Beperkt tot 9 Jaar Eerste